Sysvine Technologies Private Limited Placament Papers

Sysvine Technologies, Chennai, Tamil Nadu, along with subsidiary at Fairfax, Virginia, USA, provides Information Technology Solutions and Services for computationally challenging industries such as Healthcare and Telecom. Sysvine is a recognized expert in architecting and delivering mobile applications, mobile web and web solutions.

Placement Criteria :
Salary:Not Disclosed by Recruiter
Industry: IT Software, Software Services
Functional Area: Application Programming, Maintenance
Role Category:Programming & Design
Role:Software Developer
Keyskills:Software development, J2EE, iOS, Android
Eligibility : 
B.E. / B.TECH. / MCA
Should have 70% or above in all certificates and degrees 

wifi-soft solutions placement papers

Wifi-soft is a solutions provider for the hotspot and wireless ISP industry. We provide carrier-class operational support system (OSS) for managing wireless networks and hotspot systems. In layman’s terms, we provide all the necessary products and services necessary to operate wireless hotspots and ISP businesses from a central location. Our hosted, backend management solutions – WiFiLAN and WiFiLite – help hotspot operators and service providers to easily install hotspots in any public venues and operate them from a single console.

Criteria :  Open Criteria

Package :  2 lacs per annum for freshers

Placement Questions :

Question 1
Can you guess why IPv6 (Internet Protocol version 6) addresses came into existence while still IPv4 is being used by many machines?
Answer :
The only reason could be the enormous growth in the number of machines using v4 addresses. This forces concerned agencies to raise the address pool by some means. One of such ways was the introduction of IPv6 so that more machines can be accommodated.
Question 2
Consider two network layer devices, one operating at network layer and the other operating at data link layer. In very generic terms, which one is more intelligent ? Explain with example.
Answer :
Generally a device that operates at a higher layer in OSI model is intelligent. For example, there are switches that operate at data link layer and some others that operate at network layer. Simply due to the additional capabilities of the switches that operate in network layer they can be considered more intelligent.
Question 3
What is the main drawback when using Hubs in networks ?
Answer :
Hubs are least intelligent devices transmitting whatever data they receive into all the output ports. Though this behaviour can be favourable in some cases, most of the times this behaviour results in unnecessary traffic in the network. More network consumption leads to problems like collision and congestion.
Question 4
In socket communication happening between a client and a server, how can you tell which one is a client and which is a sever ?
Answer :
Consider two network devices communicating through network sockets. In many cases a client initiates a transaction. For example, your computer could request a web page from a server. This implies that your computer is initiating the connection and is a client. The responding machine will be the server.

saama software placement papers

Saama solutions are mapped directly to key trouble spots and weak links, and designed to solve specific business problems. They feature a blend of technical expertise, customizable technologies, best practices methodologies, functional knowledge and global deployment models to ensure intelligent data management within the enterprise.

Biztran Solutions Mumbai Seo Executive

Company Profiles :
Biztran Solutions is a leading provider in Software services such as Custom Software Development, Web Application Development, Enterprise Solutions (ERP), Supply Chain Management (SCM), Customer Relationship Management (CRM),  Office Automation Software, Mobile Solutions, MIS from legacy database etc.

Eligiblity: Any Graduate/ Post Graduate

Job Description :   SEO Executive

CTR knowledge candidate. On page, Off page, Keyword Analysis, link building, Social Media Optimization, Lead generation etc…

* Clear understanding of SEM and SEO as well as working knowledge of current and emerging trends and technologies

* Strong understanding of and experience with Google Analytics, Webmaster Tools, Mobile Analytics

* Knowledge of technical aspects of search engines, search algorithms and how they apply to aspects of SEO

*Written & verbal English proficiency a must, understanding of factors involved in search engine placement, knowledge of keyword research, link building, on page optimization, exposure to various SEO tools etc, and experience on PPC will be preferred.

* Ensure that the company website and internet properties have been technically and SEO optimized to attract and engage visitors that closely match the profile of the target audience

* Create the necessary technical architecture, provide recommendations for keyword, content optimization and site/link popularity

* Build systems and protocols internally that ensure all content is optimized across all platforms and user experiences (websites, mobile, social, video etc)

* Help set, and work toward performance indicators for SEO that everyone understands and which complement overall marketing and business objectives

* Promote both offsite and onsite activities and also the interactions that build ranking, profile and traffic

* Manage company’s multiple brand channels on Youtube and day to day activities including video optimization, promotions etc

*Regularly generate weekly/monthly reporting for all major metrics including traffic, rankings, competition stats etc

* Documented success with increasing rankings and ROI

* Excellent presentation skills with positive track record of presenting ideas; Proficiency in Microsoft Excel, Word and PowerPoint.
 

Joining:Immediate
Job & Interview Location : Mumbai (Chembur)

Approx Salary: As per company norms
Selection Process: Telephonic Analytical test or face to face screening  Interview  HR Round.

Qualcomm Hydrabad Openings for freshers

Qualcomm Hiring Freshers @ Hyderabad

Company Name: Qualcomm

Website :  www.Qualcomm.com

Company Profile :

From its beginnings in 1985, Qualcomm has grown from seven individuals meeting in a den to a world-leading provider of wireless technology and services. Qualcomm is a global company, a firm with many facets, with each business division changing the way we live and work through its own unique contributions. But no matter what each Qualcomm business does, all are united by a single, driving passion: to continue to deliver the world’s most innovative wireless solutions.

Job Title : Associate Engineer – IT Operations Center

Location India – Hyderabad

Job Function The IT Operations Center (ITOC) Technician will be responsible for network monitoring and providing support to Network Engineering and managed services, network engineering, network maintenance, maintenance of network servers and routers, network trouble isolation and resolution, assisting in the resolution of customer service impacting issues, and Tier 2 support to Network Engineering. In addition, the technician provides comprehensive Tier 2 support for enterprise-wide backup and recovery services for both servers and desktop workstations, which includes monitoring, troubleshooting, reporting, day-to-day application administration, and hardware maintenance. ITOC Technicians are also responsible for using a consolidated event management system to provide consistent notifications and escalations to Tier 3 service groups during service degradation and outages. ITOC technicians also perform triage and escalation to Tier 3 groups for any IT issues. Other miscellaneous services include data archival, extractions, and duplications. Should be willing to work after hours ONCALL support rotation. The responsibilities are for 7×24 IT Operations center roll call. Responsibilities IT Engineer Associate – IT Operations Center is responsible for all triages monitored by Centauri. Also responsible for all L1 & L2 Network activities and NBU. Skills/Experience Provide monitoring and overall support to the successful operation of Qualcomm’s network (domestic/International offices of Qualcomm)
. Work closely with Operations and Network Engineering to test and install network equipment and services
. Provide support to managed services, including routers and switches. Work closely with Network Engineering to ensure managed services functionality meets or exceeds customer expectations for performance
. Perform network trouble isolation and resolution as needed. Provide Tier 2 support to ITCS to ensure customer network performance. Work closely with vendors as needed to reach resolution of service affecting network troubles
. Monitor network capacity utilization
. Perform network maintenance as needed
. Generate end user network performance reports as needed
. Performs day-to-day application administration and maintenance of VERITAS Netbackup Datacenter and VERITAS Netbackup Professional products used for enterprise backup and recovery services.
. Works closely with Tier 3 organizations and vendors to resolve difficult backup infrastructure problems.
. Troubleshoots backup hardware infrastructure problems and places service calls when problem cannot be resolved.
. Troubleshoots and resolves client-side backup software problems.
. Performs data restores for both server and desktop workstations in the event of data loss or corruption.
. Load tape media into automated tape libraries at multiple sites.
. Perform consolidated event management for all of Qualcomm IT using Proxima Centauri.
. Produce reports with metrics on service requests, problem management, backup and statistics, number of events for IT and business units, etc.

How to Apply : Apply from company website

Sun Placement Papers

paper were contributed by c.v.Rao

1.struct XXX
    {
      int a;
      float b;
      char *s;
    }X;
   If optimization   :X not used in compiler then un used
bits_________________.   give your assumption_______________.

2.struct XXX
           {
            int a:6;
            float b:4;
            char s;
          }structure;
   size og (structure);
3.class used for the multiple inheritence in yava_________________
  (a) Anonymous class
  (b) inner class
  (c)  abstreet class
  (d)  none
4. XDR fixes in which part of OS1 stack.
5. LDAP is____________service protocol.
6. Given definition for a function which returns a array of pointers with
   argument of int*.
7.Give a function declaration with no arguments which refers a two dimensional

  array
8.Pick up the correct function declaration.
  1.void *[] name();
  2 void int[][] name();
  3 void ** name();
  4 none of the above.
9.Give the difference between monolithic and microlithic kernal:
  a mololic large
  b micro used in embedded systems.
  c.none.
10.rPC coresponds to_______________in OSI stack.
11.find the no.of page faults using LRU stack.
  eg.3 4 4 6 7 8 1 2 .. ..
12.the inorder representation of a tree 41523 and preorder is 211513 Draw it?
13. when does a stack member will be initialised
   (a) when object is created
   (b) when object is initialised.
   (c) doesnot depend on object.
   (d) none.
14 no.of CPU in a multiprocess is contrassed by
  (a) RISC nohere of CPU
  (b) memory
  (c)___________
  (d)_____________
15  main()
      {
        char *s;
         s=”hot java”;
        strcpy(s,”solarrs java”)
      }
16 main()
  {
   printf(“hot java”);
   fork()
   exit(0);
  }
  1. when redirected to a sreen what will be printed.
  2 when redirected to file what will be printed.
17.main()
    {
     int ret;
     ret=fork();ret=fork();ret=fork();ret=fork();
     if(!ret)
     printf(“sun”);
     else
     printf(“solaris”);
  how many sun 4 solaris will get printed
18. main()
      {
        char *p=’a’;
        int *i=100/*p;
     }
  what will be the value of *i= 1
                                1.03
                                cannot be defined.
19 which data structure gives efficient search
    1 B-tree
    2 binary tree
    3 array
    4 linked list
20. struct point
           {
            struct point *next;
            int data;
           }x;
    main()
       {
        int i;
        for(x=p;x!=0;)
        x=x->next,x++;
      freelist(x);
      }      
         freelist(x)
           {
            free(x);
            return
         }
    find error?
21. mutex and _________are similar locking mechanisms.
22.nextt question on from pointers and functions( highfy) take care.
23. SNMP and SMIP transport layer protocols for TCP/IP&OSI.
24 unix : difference between select and poll
interview questions were mainly on data structures, computer architecture ( very imp) , os and networks
from
vijay
cvrao

Tata HONEYWELL Placement Papers

     HONEYWELL

Here is the questions that was asked to one of my ms friends in
last years campus interview (Honeywell).
This was not included in the database in ~mrb.
/***************************************************************/
Hi MRB,
I am out of placement after getting selection in Honeywell,
which was my dream job.

Honeywell conducted a test in IIT and Interview was in their
office at B’lore.

Test contained 100 multiple choice questions divided into

a) Verbal ability  (15 ques)
b) Numerical aptitude (15 )
c) Logical and analytical ability (15)
d) Elementary computer science (10)
d) Programming langauages (20)
e) Operatins systems and Data structures (25)

Not sure about the number of questions.

Verbal ability questions contained 3 parts.
a) One passage is given and U have to answer 5 questions
b) Some words are given and their synonyms have to be written
c)

Numerical aptitude and Logical questions were the usual stuff.
—————————————————————
I had 4 rounds of interview.
First round (around 45 minutes) contained, questions from Real-time
———–
Systems (my research area), operating systems and Software Engineering

Explain U’r research work.

What is a Real-Time System ?
What is the difference between Hard and Soft real-time systems ?
What is a mission critical system ?
What is the important aspect of a real-time system ?

Explain the difference between microkernel and macro kernel.
Give an example of microkernel.
Why paging is used ?
Which is the best page replacement algo and Why ?

WHat is software life cycle ?
How much time is spent usually in each phases  and why ?
Which one do U want to work if selected in Honeywell ?
( I said I don’t like testing )
They asked why ?
I said it is a boring job. Then they tried to analyse
the knowledge in testing.

What is testing ?
Which are the different types of testing ?
Then they explained the way they do testing. They said that they are
doing testing in requirement phase and design phase so that if any
problem comes in those phases it is not ncecessary to go back and change
the requirement or design. All the test processing is automated.

Why do U want to join Honeywell ?
Ans : To get a practical feeling of Real-time systems.

Do U know C++ ?
How good are U in C and C++ ?
Rate U’rslef in both C and C++. ( 1 – 10 marks)

Second round (around 45 minutes )
————
They wanted a bio-data at the time of inteview. I gave the placement
office bio-data and in that one there was column ‘Major subjects
studied’. Many of the questions came from those.

Explain U’r research work.
Lot of questions from it.

What is a distributed system ?
Some questions about CSP. ( I kept quiet)
Which languages do U know ?
What are the differences between Pascal and C.
I said Pascal is a strongly typed language.
Then what is typing  and its advantages ?
Then he asked some questions from Compiler construction and Lisp.

WHich are the different computer architectures ?
What is the requirement in MIMD ?
What is the difference between RISC and CISC processors ?
Difference between loosely coupled and tightly coupled systems ?
What is an open system ?

Still a lot of questions from software engineering .
Which are the different phases in Software life cycle (asked again)
Why is analysis and testing phases very important ?
Which methodologies are U familiar with ?

Have U worked in windows ? (Yes)
What is the difference U have seen from a Dos environment ?
I said it event driven .
So what do U mean by event driven ?
How do WinMain look like ?
How the messages are processed in Windows ?
(Queue of events)
What are parameters needed to distinguish an event ?

Have U done any network programming ?
Why networks are layered ?
What is the advantage of that ?
How many layers are there in OSI ?
WHy is it called OSI model ?
Are U familiar with network topologies ?
Which are the different network toplogies ?
Tell an example of bus type network.
I said ethernet.
What is the Bandwidth of ethernet ?
Explain the advantage and disadvantage of ethernet ?
Which is the protocol used in ethernet. (CSMA/CD)
Why is it called so ?
If all stations tries to communicate at same time, what will happen.
What is binary exponential backoff algo ?

What is the advantage of Ring network ?
Compare it with ethernet.
In a real-time system which one do U prefer and why ?
What is the basic requirement of a real-time network ?
Which one is costly – ethernet of ring networks ?

Some questions form OOSD and Digital signal processing.
What is inheritance, encapsulation etc.

Third Round (15 minutes)
———–
Asked about the percentages and marks during SSC, PDC, B.Tech and MS.
When can U join ?
Who is U’r guide ?
U are from which place ?
Where is it in Kerala ?
How do U perform in the first two interviews ?
WHy have U given Honeywell as dream job ?
Some more personal questions

Fourth Round (45 minutes)
————
What do U like in Bangalore ?
I said the weather and all my friends are here.
Asked about my family members.
How do  U interact with friends ?
How do adjust to a new environemnt ?
Suppose U solve a problem and after that U are getting an almost same
problem with high complexity ( and lower complexity). How will U
approach to the next problem.
What is U’r approach towards a new subject ?
How do U prepare for exams ?
Suppose in a project meeting, somebody fires U, how will U react ?
Are U patient enought to wait in long queues ?
Still some more which I don’t rememebr…..

VERIFONE

Verifone test Questions :

There are two parts :
Note: The Answers given here are what i wrote, May not be correct.

1. Aptitute test :  15 Minutes, 20 Questions

Towards the middle questions are easy than from the front.

eg.  Product of three consecutive nos. 210.  What is the sum
  of two least numbers?
ans.: 5 * 6 * 7 = 210 , sum = 11 is answer

eg.  If the area of the sqaure is increased by 69 % how
much the length of the side will increase?

 ans.: 13 (i think)
eg.  if the sum of five consecutive nos. 35? how many prime nos
are there :

ans: 5 + 6 + 7 + 8 + 9 = 35  so two primes

eg.  if the length of the rectangle is reduced by 20% and breath
is increased by 20 % what is the net change ?
ans.: 4 % decrease

2.

i. Electrical & Electronics   : 15 Questions
and,nand…circuit realted stuff,  ……….

ii.Data Structures, Algo., & Complexity theory : 5 questions

a. if W is a sequence of strings without a and W’ is its reversal
then WaW’ is generated by:

ans. i think Context Free Grammmars

b. Whether all recusive pgm can be writtten iteratively?

c. What data structes you will use if you want to go to first record from
the last and vice versa?
ans.: doubly linked circular list

d. Given 10000 nos. and 48MB Memory.  What is the complexity of the
efficient sorting algo.? (the algo. is not mentioned)

e.  Given a  C code and ask what it does?
I think the code was something similar to Bubble sort and that
particular code does the sorting in Desending order and the complexity
is O(n^2)(which is the next question).

iii. OS : 5 questions

a. If there are too many page faults what is the problem?

b. To ensure one pgm. doesnt corrupt other pgm. in a Multi-pgm. enviornment
what you should do?

c. Which one you will use  to implement critical section?
Binary Semaphore

d. Which one is not needed for Multi-pgm. enviornment?
options are: virtual memory,security,time sharing,none of the
      above.

iv. Networks and Hardware:  5 questions

a. Which one is not done by Data link layer ?
bit stuffing, LRC,CRC,parity check

b. Which one is not related to Data link layer?

c. Which one is not suitable for client-server application?
tcp/ip,message passing,rpc,none of the above.

d.

v. Databases and Misc.: 5 questions

a. What SQL ……………… (not the expansion)

b. Indexing in databases give you …………

c.

vi. C Pgm. : 5 questions

1. int a=1,b=2,c=3;
   printf(“%d,%d”,a,b,c);
What is the output?

2. for(i=0; i<=10;i++,printf("%d",i); +-   (+- is there in the questions) 3. Scope of Static Variable ………… 4. Given a C code and what is the output?

Cmc Limited Placment Papers

******************
CMC
******************

Analytical Reasoning
——————–

(1-5) steps problem

There are six steps that lead from the first to the second floor.
No two people can be on the same step.
Mr A is two steps below Mr C
Mr B is a step next to Mr D
Only one step is vacant ( No one standing on that step )
Denote the first step by step 1 and second step by step 2 etc.

(1) If Mr A is on the first step, Which of the following is true?
(A) Mr B is on the second step
(B) Mr C is on the fourth step.
(C) A person Mr E, could be on the third step
(D) Mr D is on heigher step than Mr C.

    Ans : (D)

(2).  If Mr E was on the third step & Mr B was on a higher step than
Mr E which step must be vacant
     (A) step 1 (B) step 2 (C) step 4 (D) step 5 (E) step 6

     Ans : (A)
(3). If  Mr B was on step 1, which step could A be on?
     (A) 2&e only (B) 3&5 only (C) 3&4 only (D) 4&5 only (E) 2&4 only
   
     Ans : (C)
(4). If there were two steps between the step that A was standing and the
     step  that B was standing on, and A was on a higher step than D , A
     must be on step
 
     (A) 2 (B) 3 (C) 4 (D) 5 (E) 6     Ans: (C)

 (5). Which of the following is false
       i. B&D can be both on odd-numbered steps in one configuration
       ii. In a particular configuration A and C must either both
  an odd numbered steps or both an even-numbered steps
       iii. A person E can be on a step next to the vacant step.

    (A) i only (B) ii only (C) iii only    Ans : (C)

 Swimmers problem (6 – 9 )

        Six swimmers A B C D E F  compete in a race. There are no
  ties. The out comes are as follows.
       1. B does not win.
       2. Only two swimmers seperate E & D
       3. A is behind D & E
       4. B is ahead of E , wiht one swimmer intervening
       5. F is a head of D

  (6). who is fifth
      (A) A (B) B (C) C (D) D (E) E     Ans : (E)

  (7)  How many swimmers seperate A and F “
      ( A) 1 (B) 2 (C) 3 (D) 4 (E) not deteraminable from the given info.
 
    Ans 🙁 D )
 
  (8). The swimmer between C & E is
      (A) none (B) F (C) D (D) B (E) A   Ans : (A)
 
  (9). If the end of the race, swimmer D is disqualified by the Judges
       then swimmer B finishes in which place
      (A) 1 (B) 2 (C) 3 (D) 4 (E) 5 Ans : (B).

 
  Cimney problem ( 10 – 14 )
  ————————–

    Five houses lettered A,B,C,D, & E are built in a row next to each
other. The houses are lined up in the order A,B,C,D, & E. Each of the
five houses has a coloured chimney. The roof and chimney of each house
must be painted as follows.
   1. The roof must be painted either green,red ,or yellow.
   2. The chimney must be painted either white, black, or red.
   3. No house may have the same color chimney as the color of roof.
   4. No house may use any of the same colors that the every next house
      uses.
   5. House E has a green roof.
   6. House B has a red roof and a black chimney

10). Which of the following is true ?
    (A) At least two houses have black chimney.
    (B) At least two houses have red   roofs.
    (C) At least two houses have white chimneys
    (D) At least two houses have green roofs
    (E) At least two houses have yellow roofs

   Ans: (C)

11). Which must be false ?

   (A) House A has a yellow roof
   (B) House A & C have different colour chimney
   (C) House D has a black chimney
   (D) House E has a white chmney
   (E) House B&D have the same color roof.
 
   Ans: (B)

12). If house C has a yellow roof. Which must be true.
     (A) House E has a white chimney
     (B) House E has a balck chimney
     (C) House E has a red chimney
     (D) House D has a red chimney
     (E) House C has a balck chimney

   Ans: (A)

13). Which possible combinations of roof & chimney can house
     I. A red roof 7 a black chimney
     II. A yellow roof & a red chimney
     III. A yellow roof & a black chimney
   (A) I only (B) II only (C) III only (D) I & II only (E) I&II&III

   Ans; (E)

14). What is the maximum total number of green roofs for houses
    Ans: (C)

15). There are 5 red shoes, 4 green shoes. If one drasw randomly a shoe
     what is the probability of getting redshoe is 5c1/9c1

16). What is the selling price of a car? cost of car is Rs 60 &
    profit 10% profit over selling price Ans : Rs 66/-

17). 1/3 of girls , 1/2 of boys go to canteen .What factor and total
    number of clasmates go to canteen. Ans: cannot be determined.
18).  price of a product is reduced by 30% . What percentage should
     be increased to make it 100% Ans: 42.857%

19)  There is a square of side 6cm . A circle is inscribed inside the
    square. Find the ratio of the area of circle to square.

     r=3
     circle/square = 11/14

20). Two candles of equal lengths and of different thickness are there.
     The thicker one will last of six hours. The thinner 2 hours less
     than the thicker one.
     Ramesh light the two candles at the same time. When he went to bed
     he saw the thicker one is twice the length of the thinner one. For
     how long did Ramesh lit two candles .
 
    Ans: 3 hours.

21). M/N = 6/5   3M+2N = ? Ans: cannot be determined

22). p/q = 5/4 2p+q= ? cannot determined.

23). If PQRST is a parallelogram what it the ratio of triangle PQS &
     parallelogram PQRST

     Ans: 1:2

24). cost of an item is Rs 12.60 7 profit is 10% over selling price
     what is the selling price

     Ans: Rs 13.86/-

25). There are 6 red shoes & 4 green shoes . If two of red shoes are
      drawn what is the probability of getting red shoes

     Ans: 6c2/10c2

26). 15 lts of water containing 20% alcohol, then added 5 lts of water.
     What is % alcohol.

    Ans : 15%

27). A worker pay 20/- day , he works 1, 1/3,2/3,1/8.3/4 in a week.
     what is the total amount paid for that worker

    Ans : 57.50

28).  The value of x is between 0 & 1 which is the larger?

    A) x B) x^2 C) -x D) 1/x

    Ans : (D)

           DATA SUFFICIENCY
           —————

 
     (A) (1) alone sufficient
     (B) (2) alone sufficient
     (C)  both together are sufficient
     (D) (1) alone & (2) alone sufficient
     (E)  information not sufficient

1). A man of 6 feet tall is standing near a light on the top of a pole.
    what is the length of the shadow cost by the man.

   (1) The pole is 18 feet high
   (2) The man is 12 feet high     Ans: (C)

2). Two pipes A and B empty into a resrvoir , pipe A can fill the reservoir
    in 30 minutes by itself. How long it will take for pipe A and pipe B
    together to fill up the reservoir.
    (1) By itself, pipe B can fill up the reservoir in 20 minutes
    (2) pipe B has a larger cross-sectional area than pipe A

    Ans: (A)

3). K is an integer. Is K is divisible by 12

   (1) K is divisible by 4
   (2) K is divisible by 3   Ans: (C)

4). How far it from A to B
 
   (1) It is 15 miles from A to C
   (2) it is 25 miles from C to B   Ans: (E)

5). Was Melissa Brown’s novel published?
   (1). If Melissa Brown’s novel was published she would receive
atleast $1000 in royalities during 1978
   (2). Melissa Brown’s income for 1978 was over $1000
 
    Ans: (E)

6). Does every bird fly?
     (1) Tigers do not fly.
     (2) Ostriches do not  fly

     Ans: (B)
7).  How much does John weigh? Jim weigh 200 pounds.
     (1)   Toms weight plus Moes weight equal to John’s weight.
     (2)   John’s weight plus Moe’s weight equal to Twice Tom’s weight.

     Ans: (C)

8).  Is the figure ABCD is a rectangle
                 
    A ——————- B
        |                 |
|    |
        |  |
        |  |
     D  ——————- C

    (1). x=90(degrees)
    (2). AB=CD

    Ans: (E)

9). Find x+2y
     (1). x+y=10
     (2). 2x+4y=20

     Ans: (B).

10). Is angle BAC is a right angle         |
                                           |y
                                           |  
                                           |x z
                                           ——
     (1). x=2y
     (2) y=1.5z

     Ans: (E)

11). Is x greater than y

    (1) x=2k
    (2) k=2y          Ans: (E)

12). A piece of string 6 feet long is cut into three smaller pieces. How
     long  is the longer of ther three pieces?

     (1). Two pieces are the same length.
     (2)  One piece is 3 feet 2 inches lone
   
     Ans: (B)

13). How many rolls of wall paper necessary to cover the walls of a
      room whose floor and ceiling are rectangles 12 feet wide and
      15 feet long

     (1). A roll of paper covers 20 sq feet
     (2). There are no windows in the walls

      Ans : (E)

14). x and y are integers that are both less than 10. Is x>y?
 
     (1). x is a multiple of 3
     (2). y is a multiple of 2

    Ans: (E).

15).  Fifty students have signed up for atleast one of the courses
       GERMANI 1 & ENGLISH 1, how many of the 50 students are taking
        GERMANI 1 but not ENGLISH 1.?

       (1). 16 students are taking GERMANI 1 & ENGLISH 1
       (2). The number of students taking ENGLISH 1 but not GERMANI 1 is
            the same as the number of students taking GERMANI 1.

        Ans: (C)

16).   Is ABCD is a square ?          A  ———— B
  (1). AD = AB         |x          |
        (2). x=90(degres)                |           |
          |           |
     D  ————- C

        Ans: (E).

17).   How much card board will it take to make a rectangular bos with
a lid whose base has length 7 inches.

  (1). The width of the box 5 inches
(2). The height of the box will be 4 inches

        Ans: (C).

18).    Did ABC company made profit in 1980?
(1). ABC company made a profit in 1979.
(2). ABC company made a profit in 1981.

  Ans: (E).

19).    How much is Janes salary?
(1). Janes salary is 70% of John’s salary
(2). Johns salary is 50% of Mary’s salary

  Ans: (E).

20).    Is x>1
(1) x+y=2
(2) y<0          Ans: (c) 21).   How many of the numbers x and y are positive? Both
x and y are less than 20

(1) x is less than 5
(2) x+y =24

        Ans: (B)

22).    Is the angle ACB is right angle         A
         (1).  y=z                              |
          (2). (AC)^2+CB^2=AB^2                 | z
        |  
|    
|    
|x    y
          C    ——–  B
          Ans: (B).

23).   How far it from town A to town B? Town C is 12 miles east of
town A
(1). Town C is south of town B
(2). It is 9 miles from town B to town C
Ans :(C)

24).  A rectangular field is 40 yards long. Find the area of the field.
(1). A fence around the boundary of the field is 140 yards long
        (2). The field is more than 20 yards width

  Ans: (A).

25).   An industrial plant produces bottles. In 1961 the number
of bottles produced by the plant was twice the number of
produced in 1960. How many bottles were produced altogether
in the year 1960, 61,&62
(1). In 1962 the number of bottles produced was 3 times the
    number of produced in 1980
(2). In 1963 the number of bottles produced was one half the
    total produced in the years 1960,1961,1962.

  Ans: (E).

26).   Is xy > 1 ? x & y are both positive
(1) x is less than 1
(2) y is greater than 1
Ans : (E)

27).    Is it a Rambus                 ———-
(1). All four sides are equal /         /
        (2) Total internal angle is  /         /
                360                 /         /
                                    ———-
        Ans: (E)

28).   How many books are in the book shelf
       (1) The book shelf is 12 feet long
       (2). The average weight of each book is 1.2 pound
       Ans: (E).

29).   What is the area of circle?
(1). Radius r is given
(2). Perimeter is 3 times the area
Ans: (A).

         ARITHMATIC
         ———

1).    Total distance is 120 km . Going by 60kmph and coming back by
40kmph what is the average speed?  Ans: 48kmph

2).    A school have 30% from MAHARASTRA .Out of this 20% from
BOMBAY students. Find the total percentage of BOMBAY
Ans: 6%

3).    An equilateral triangle of side 3 inch is given. How many
equilateral triangles of side 1 inch can be formed from it
Ans : 9

4).     A/B = 3/5     15A = ?

  Ans : 9B

5).     Each side of a rectangle is increased by 100% .
How much the percentage of area will be increased

Ans : 300%

6).     Perimeter of the back whell = 9 feet, front wheel = 7 feet
on a certain  distance the front wheel gets 10 revolutions
more than back wheel . what is the distance?

Ans : 315 feet.

7).     Perimeter of front wheel =30, back wheel = 20. If front wheel
revolves 240 times. Howm many revolutions will the back wheel
take?   Ans: 360 times

8).     205 of 6 liter solution and 60% of 4 liter solution is mixed
What percentage of the mixture of solution
Ans: 36%

9).    City A population is 68000, decreasing at a rate of 80 per year
City B having population 42000 increasing at a rate of 120 per
year. In how many years both the cities will have same
population
Ans: 130 years

10).    Two cars, 15 km apart one is turning at a speed of 50kmph
other at 40kmph . How will it take to two cars meet.
Ans 3/2 hours

11).    A person wants to buy 3 paise and 5 paise stamps costing exactly
one rupee. If he buys which of the following number of stamps.
he wont able to buy 3 paise stamps

Ans: 9

12).    There are 12 boys and 15 girls, How many different dancing
groups can be formed.
Ans: 180

13).    Which of the following fractions is less than 1/3

(1) 22/62   (2)  15/46

Ans: 15/46

14).    Two circles , one circle is inscribed and another circle is
outscribed over a square. What is the ratio of area of inner
to outer circle.
Ans: 1 : 2

       Plumber problem ( 15 – 17)
    Miss Dean wnats to renovate her house. She hires a plumber,
a carpenter, a painter an electricial and interior deorator.
The work to be finished in one working (Monday – Friday ).
Each worker will take the full day to do his job. Miss Dean
permit only one person to work each day.

I.  The painter cna work  only after the plumber and the
    carpenter have finished their jobs
II.  The interior decorator must do his job before the
electrician.
III.  The carpenter cannot work on Monday or Tuesday

15)    If the painter work on Thursday, which one of the following
alternatives is possible?

(A) The electrician works on Tuesday.
(B). The electrician works on Friday.
(C) The interior decorator works after the painter does.
(D). The painter works on consecutive days
(E). Miss Dean cannot fit all of the workers int schedule

Ans: (B).

16).    If the painter works on Friday which of the following must be false?
(A) . The carpenter may works on Wednesday
(B).  The carpenter and the electrician may work on
        consecutive days
(C).  If the carpenter works on Thursday, the electrician has
to work on wednesday
(D).  The plumber may work before the electrician does
(E).   The electrician  may work on Tuesday

Ans: (C).

17).   Which argument is possible?

(A). The electrician  will works on Tuesday and the interior
decorator on Friday
(B).  The painter will work on wednesday and plumber on thursday
(C).  The carpenter will works on Tuesday and the painter on Friday
(D). THe painter will work on Monday and the carpenter on Thursday
        (E). The carpenter will work on Wednesday and the plumber on Thursday

       Ans: (E).
****************************************************************

There is one section Figures , like 4 figures are given and we
have to find the next one. In this 10 question are given

************************************************************
In IITKGP he didn’t keep the Test
**********************************************************

Hughes Placement Papers

HUGHES(JADAVPUR)——————————————————
try to read the basic theory of probability
1>what is fir
2>what is irr
3>a circuit is given u have to identfy it
 ans clipper
4> 6 seater bench 3men 3 women
  arrange them according to given condition
5>6red boll,5 yellow boll,5 green boll,4 white boll
 ans 1>20c4
      2>color blind 4!
6>in a room 50 persons
   some with 50+
   some with 50-
ans>can’t be determind
7>unix program
  ans c
8>m ball n box
  equally distributed
ans m div n+1
9>a=2,b=2,c=2
 a=a++ + b++ – c—a+b
ans a
10>use of tpmc
11>v.42 bis
 ans fax protocol
12>use of tcp/ip header

13>what is 555 chip
14>sin(2*pi*200t)-cos(2*pi*300t)
     find the frequency
15>1 ram =256k
 how many will form 1 mb
 ans 8
16>which one is more better semaphore or monitor
   ans monitor is more powerful
17>  In a memory chip 4k size and 16bit words to be
stored. No of
address and data lines reqd.
Ans) 16 data and 12 address
18> Which is true for TCP /IP layer.       ans: (b)
application ,network, data
link , physical
 
all question had four options

  IFLEX(JADAVPUR)
———————–
Hello friends,
    i-flex came to Jadavpur University, performed Pre
Placement talks and gave the
following information :-

1. They are consultants to ONLY banking and finance
sector.
2. Salary per nnum : 2,40,000/- ( excluding travel,
food, loans etc. )

The recruitment procedure was as follows :-

1. A written aptitude test – An aptitude test of 65
minutes was held that contained following sections :-
   
    a) Analytical Section : Easy questions but large
in no. ( 40 in 35 mins). Contained problems in
    flowcharts, circular sitting problem, series etc.
   
    b) Mathematical Section : This to was easy but
lengthy ( 20 in 15 mins )
    Statistical problems, graphical problems, average
calculation etc.

    c) English Language Section : Not very difficult
but tough for non-English mediums. Contained
    finding errors in a sentence (grammatical),
essay-comprehension question, fill in the blank with
    apt words etc.

    Note : All questions were multiple choice with 1
negative mark for each 4 wrong answer. Overall
    the test was CAT type only a bit easier.

2. Interview – The interview was both personal
(puzzles), technical (C,UNIX etc) and departmental.

3. Routine Medical tests.

They recruited 13 BEs from JU (4 from Civil).