qualcomm india pvt ltd Aptitude Test Paper


Qualcomm india pvt ltd


From its beginnings in 1985, Qualcomm has grown from seven individuals meeting in a den to a world-leading provider of wireless technology and services. Qualcomm is a global company, a firm with many facets, with each business division changing the way we live and work through its own unique contributions. But no matter what each Qualcomm business does, all are united by a single, driving passion: to continue to deliver the world’s most innovative wireless solutions.


Aptitude Test 2012 :

1. a, e, i, m, q, u, _, _

(i) y,c
(ii) b,f
(iii) g,i
(iv) none

Ans: A

2. ay , bz , cw , dx ,__

(i) gu
(ii) ev
(iii) fv
(iv) eu

Ans: D

3. 1, 2, 3, 5, 7, 11, __

(i) 15
(ii) 9
(iii) 13
(iv) 12

Ans: C (series of prime numbers)

4. kp , lo , mn , __

(i) nm
(ii) np
(iii) op
(iv) pq

Ans: A

5. R,M,__,F,D,__

(i) I, C
(ii) A, Q
(iii) L, N
(iv) B, Q

Ans: A

6. ___, ayw, gec, mki, sqo

(i) awx
(ii) usq
(iii) prs
(iv) lmn

Ans: B

7. 1, 3, 4, 8, 15, 27, __

(i) 60
(ii) 59
(iii) 43
(iv) 50

Ans D

8. 0, 2, 3, 5, 8, 10, 15, 17, 24, 26,__

(i) 45
(ii) 55
(iii) 35
(iv) 48

Ans: C

9. 2, 5, 9, 19, 37,__

(i) 64
(ii) 55
(iii) 75
(iv) 40

Ans C

Directions for questions 40 to 45: Select the alternative that logically follows form the two given statements.

10. All scientists are fools. All fools are literates.

(i)All literates are scientists
(ii) All scientists are literates
(iii) No scientists are literates
(iv) Both (i) and (ii) are correct

Ans: B

11. No apple is an orange. All bananas are oranges.

(i) All apples are oranges
(ii) Some apples are oranges
(iii) No apple is a banana
(iv) None of the above

Ans: A

12. All pens are elephants. Some elephants are cats.

(i) Some pens are cats
(ii) No pens are cats
(iii) All pens are cats
(iv) None of the above

Ans: D

13. All shares are debentures.No debentures are deposits.

(i) All shares are deposits
(ii) Some shares are deposits
(iii) No shares are deposits
(iv) None of the above

Ans: C

14. Many fathers are brothers. All brothers are priests.

(i) No father is a priest
(ii) Many fathers are not priests
(iii) Many fathers are priests
(iv) Both (ii) and (iii)

Ans: B

15. Some green are blue. No blue are white.

(i) No green are white
(ii) Some green are white
(iii) No green are white
(iv) None of the above

Ans: B

16. If the word “CODING” is represented as DPEJOH , then the word “CURFEW” can be represented?

(i) dvsgfx
(ii) dvshfx
(iii) dgshfx
(iv) dtsgfy

Ans: A

17. If in a certain code “RANGE” is coded as 12345 and “RANDOM” is coded as 123678, then the code for the word “MANGO” would be

(i) 82357
(ii) 84563
(iii) 82346
(iv) 82543

Ans: D

Directions for questions 48-50:The questions are based on the following data

In a class of 150 students 55 speak English;85 speak Telugu and 30 speak neither English nor Telugu

18. How many speak both English and Telugu?

(i) 10
(ii) 15
(iii) 20
(iv) 12

Ans: C

19.How many speak only Telugu?

(i) 55
(ii) 45
(iii) 65
(iv) none of the above

Ans:C

20.How many speak at least one of the two languages?

(i) 120
(ii) 100
(iii) 250
(iv) 50

Ans: A

2 Replies to “qualcomm india pvt ltd Aptitude Test Paper”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *